Spannende zwemwedstrijd voor minioren Het Y

Zondag 3 maart 2024 was een spannende dag voor veel minioren. Ook voor de minioren van Het Y. Deze dag stond namelijk het Minioren Circuit op het programma. En vandaag werd deze wedstrijd, alweer de vierde van dit zwemseizoen, gezwommen in het Noorderparkbad in Amsterdam.

Rond half 3 was het dan eindelijk zover. De zwemmers konden even inzwemmen en kregen de laatste aanwijzingen van de coaches. De tribune zat vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Ook voor de beginnende wedstrijdzwemmers uit de Swimkick stonden (korte) afstanden op het programma.

Om drie uur klonk het eerste startschot. Stuk voor stuk deed iedere zwemmer zijn of haar uiterste best. Er werden dan ook flink wat – 61 maar liefst – nieuwe persoonlijke records (PR’s) gezwommen. De ene zwemmer zwom sneller op de rugslag, een ander eindigde hoger bij de schoolslag. Kortom: het was een spannende wedstrijd boordevol leermomenten. Tijdens de komende trainingen kan er worden gewerkt om de zwemtechniek nog beter te beheersen en bij de volgende wedstrijd nog harder te gaan knallen!

De resultaten:

3 maart 2024 Minioren Circuit deel 4 - Amsterdam