Minioren Het Y zwemmen dikke PR’s bij Jaargangfinale 2024

Het spiksplinternieuwe zwembad De Vliet in Leiden was het weekend van 24 & 25 februari het strijdtoneel voor de jaargangfinale 2024 voor minioren. Het Y was met maar liefst vijf zwemmers goed vertegenwoordigd.

Maandenlang hadden Boukje, Lena, Max, Toa en Qing getraind om tijdens dit weekend te vlammen. De eerste dag begon meteen al goed op het eerste programmanummer: de 100 meter vrije slag. Max zwom naar de tweede plaats en Toa eindigde op plek twaalf. Beiden zwommen een dik persoonlijk record (PR). Bij de meisjes eindigde Boukje nipt op 4e plaats. Helaas niet in de prijzen, maar wel een mooi nieuw PR gezwommen. Vervolgens was het de beurt aan Qing die op de 100 meter rugslag nipt op de 4e plaats eindigde. Eveneens in een dik nieuw persoonlijk record.

Keihard
Door alle minioren werd keihard gezwommen deze Jaargangfinale. Alle Y-zwemmers deden hun uiterste best en zwommen dikke PR’s maar het podium halen tussen de 24 snelste minioren van Nederland is lastig. Om elke meter moest worden gestreden. Bij de 200 meter vrije slag eindigde Boukje op de tweede plaats. Max werd op deze afstand eveneens tweede en eindigde Toa op de elfde plaats. Een knappe prestatie! Op de 50 meter vlinderslag zwom Qing naar de elfde tijd.

Bij de 100 meter vlinderslag eindigde Toa als 7de en bij de meisjes zwom Boukje naar de vierde plaats. De zaterdag werd afgesloten met de 18e plaats voor Qing op de 100 meter vrije slag. Stuk voor stuk noteerden de Y-zwemmers nieuwe persoonlijke tijden. Dat belooft wat voor morgen!

Volle sterkte
Zondag 25 februari stond deel twee van de Jaargangfinale op het programma. Het Y was op volle sterkte en de PR’s vlogen om je oren. De 400 meter vrije slag was een mooie race van Max die 4 seconden onder zijn PR zwom en daarmee de tweede tijd neerzette. Op dezelfde afstand eindigde Boukje eveneens als tweede bij de meisjes en ook Lena zwom bijna de tegels uit het bad.

Op de 50 meter vrije slag zette Toa een dik PR neer en kwam Boukje net 0,01 seconde tekort voor een podiumplek op de 100 meter rug. Een superrace op de 100 meter schoolslag voor Max eindigde in een diskwalificatie. Op de 100 meter wisselslag nam hij vervolgens revanche en zette daar de tweede tijd neer in een mooie race met een mooi PR. Toa werd knap zesde en ook Boukje zette een mooi nieuw PR neer.

Alle zwemmers kunnen terugkijken op een geslaagd weekend met mooie nieuwe PR’s. Kijk hier voor de uitslagen.