Zwemmers Het Y promoveren naar Eerste Divisie!!

Zondag 23 april 2023 was een belangrijke dag voor de wedstrijdzwemmers van Het Y. De vierde wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie werd gezwommen. Het Y lag na de derde competitiewedstrijd in januari al op koers voor promotie naar een hogere klasse, maar het verschil met enkele andere zwemverenigingen was minimaal. Alleen als er goed werd gepresteerd kon Het Y de vierde plaats in het A-klassement behouden. Bij de laatste competitiewedstrijd werden uitstekende tijden gezwommen, wat betekent dat Het Y volgend seizoen uitkomt in de Eerste Divisie van de KNZB Nationale Zwemcompetitie. 

 

Voorafgaand aan de wedstrijd in Sassenheim werd eerst genoten van een gezamenlijke lunch. Er was zelfs nog tijd voor ontspanning en een potje Weerwolven. Tegen 15:00 uur togen de zwemmers naar zwembad ‘De Wasbeek’: het strijdtoneel van deze afsluitende wedstrijd van de zwemcompetitie 2022-2023. Ook de zwemmers van ZVL-1886 uit Leiden, ZV Sassenheim, ZV Haerlem waren weer van de partij. Iedereen zette zijn beste beentje voor en de persoonlijke records (PR) vlogen om je oren. Uiteraard onder luide aanmoediging van de trainers en zwemmers op de kant. Hie-Ha-Hoelala! Y-Y-Y H-E-T-Y!!

 

De Y-zwemmers hebben goed gezwommen, er zijn maar liefst 77 PR’s verbeterd.

Alle resultaten:
23 april 2023 NZC4- Sassenheim

Wie meer wil weten hoe de KNZB zwemcompetitie in elkaar steekt, lees je hier: Hoe zit dat? Zwemcompetities KNZB – Zwemvereniging Het Y (het-y.nl)