Zon, wind en waterlelies bij open water wedstrijd Sluis

Zondag 2 juli 2023: nieuwe ronde, nieuwe kansen. En met een klein zonnetje al meteen een heel andere dag dan gisteren. Vandaag streek het open water circus neer in het pittoreske Zeeuws-Vlaamse stadje Sluis, op de grens met België, voor de KNZB klassieker in het Kanaal Hoeke-Sluis.

Een waar spektakel om te zien: verscholen achter het riet en ploeterend tussen de waterlelies zwommen de zwemmers zich een weg naar de finish. Hessel mocht als eerste van start op de 1 km vrije slag. Gevolgd door de tweede startgroep, met daarin Sara, Sarah, Eva en Evelien. Ook zij gingen vandaag van start op 1000 meter vrije slag. Langs het jaagpad en vanaf de steigers aan de kant was de wedstrijd voor de toeschouwers goed te volgen. 500 meter heen en dan natuurlijk ook weer 500 meter terug. Hessel tikte als eerste aan bij de heren-senioren. Gevolgd door Sarah, Evelien, Sara en Eva bij de dames; masters en junioren.  

Na een korte pauze in het gras langs het kanaal, gingen Hessel en Doede van start op de 5000 vrije slag. Zonnetje erbij, redelijk wat wind en af en toe wat eenden in het water om de zwemmers te vergezellen. Hierna gingen Hessel en Doede nogmaals van start en ook Sara en Sarah zwommen nog 2000 meter vrije slag. Bij de heren-jeugd en dames-junioren wisten zowel Doede als Sarah beiden de eerste plaats te bemachtigen.