13 medailles voor Het Y bij Open Water Wedstrijd Anna Paulowna

“In Anna Paulowna waait het altijd”, zeggen de zwemmers. Niet voor niets sieren molens de route van de open water wedstrijd in Jachthaven Oude Veer in Anna Paulowna. De molens vormen een mooi decor voor de zwemwedstrijd over 1, 3 of 5 kilometer. En natuurlijk was Het Y van de partij. Hessel, Doede, Wendy, Anne, Nina, Sara, Sarah en Mathieu stonden zaterdag 8 juli aan de start bij diverse afstanden en gingen allemaal niet met lege handen huis.

Als eerste mochten Anne, Sara, Sarah en Nina van start op de 1000 meter vrije slag. Zonnetje, lekker briesje erbij en de vier dames zwommen zich in de prijzen. Vervolgens was het de beurt aan Wendy op de 1000 meter schoolslag en ook zij zwom naar de hoogste trede op het podium. Medailles waren er ook voor Hessel en Doede. Zij waren lekker in vorm en zwommen zich op de 1000 meter vrije slag in de prijzen.

Toetje
In de middag gingen Anne, Sara en Sarah van start op de 3000 meter vrije slag en ook Doede en Hessel mochten op deze afstand een medaille in ontvangst nemen. Als toetje zwom Anne in de middag ook nog even naar een bronzen medaille op de 1000 meter vrije slag. Mathieu ging van start op de 5000 meter en wist daarmee de derde plaats te halen.

Al met al was de open water wedstrijd in Anna Paulowna weer een succesvolle dag voor Het Y. De Amsterdammers namen maar liefst 13 medailles (7 gouden, 3 zilveren en 3x brons) mee terug naar huis.