Waterpoloverenigingen vormen samen S.G. Mokum

Amsterdamse clubs bundelen krachten in unieke samenwerking 

De waterpoloafdelingen van Amsterdamse verenigingen Het Y, de Dolfijn, DJK/ZAR en de Badhoevedorpse vereniging De Waterwolf vormen met ingang van 1 juni 2022 een startgemeenschap. Zij komen gezamenlijk uit onder de naam Startgemeenschap Mokum. Door het bundelen van de krachten zijn de afdelingen voor aankomend sportseizoen in staat om een zo breed mogelijk deelnemersveld te creëren voor jeugd en senioren. Een dergelijke samenwerking is binnen de Nederlandse waterpolowereld nooit eerder aangegaan. De samenwerking biedt kansen voor zowel bestaande teams als nieuwe spelers uit regio Amsterdam

Veel sportclubs kampen momenteel met een teruggelopen ledenbestand, een ontwikkeling die door de coronacrisis in een versnelling is gebracht. Alle waterpoloverenigingen in Amsterdam hebben hier mee te kampen. Dit bleek voor de betrokken clubs hét ideale moment om gezamenlijk het nieuwe seizoen te starten. Het doel van de samenwerking is om het fundament voor de toekomst van waterpolo in Amsterdam te versterken en zowel breedtesport als topsport te kunnen faciliteren.

Prestatie en gezelligheid gaan hand in hand

Onder de vlag van S.G. Mokum kan waterpolo op alle leeftijden en niveaus worden beoefend; de startgemeenschap bestaat uit acht herenteams, vier damesteams en maar liefst elf jeugdteams. De eerste seniorenteams van Het Y en de Dolfijn spelen al jaren stabiel op subtopniveau in respectievelijk de eerste- en tweede bondsklassen. De selectieteams bezitten een gezonde mate van ambitie en sportiviteit, waarbij juist de combinatie van prestatie en gezelligheid voorop staat. Zowel de dames- als herenselecties zoeken echter nog fanatieke teamgenoten die bij voorkeur al ervaring hebben in de Eredivisie of hogere bondsklassen.

Voor de meer recreatieve spelers is er de mogelijkheid om in te stappen op regioniveau met een- of tweemaal per week trainen. De jongere waterpoloërs (in de leeftijd vanaf 7 tot en met 17 jaar) hebben de kans om spelenderwijs bekend te raken met waterpolo, zich verder te ontwikkelen en te floreren binnen hun mogelijkheden. Waterpolo is de perfecte teamsport voor het ontwikkelen van je motoriek én conditie.

De trainingen en wedstrijden worden georganiseerd in zwembaden in Groot Amsterdam (het Sloterparkbad, het Sportfondsenbad Oost, het Noorderparkbad, Sportplaza Mercator en de Sporthoeve). Voor ieder wat wils!

Meer informatie

Waterpoloërs die geïnteresseerd zijn om S.G. Mokum te versterken zijn van harte welkom. Meer informatie over de teams, trainingstijden en andere mogelijkheden? Neem contact op via waterpolo@sg-mokum.nl.