Clubkampioenschappen Het Y 2021

We hebben er even op moeten wachten – bijna 2 jaar om precies te zijn -, maar op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 was het dan toch eindelijk tijd voor de Clubkampioenschappen 2021!!

In de vroege ochtend van zaterdag 14 mei waren ruim 60 wedstrijdzwemmers van Het Y naar het Noorderparkbad gekomen voor deel één van de clubkampioenschappen. Het was er een zonder corona-restricties of beperkende maatregelen. En ondanks het vroege tijdstip was er toch aardig wat publiek op de tribune aanwezig om de zwemmers aan te moedigen. Ook aan de thuisblijvers was gedacht, die konden middels Y-TV via een livestream meekijken.

Medailleregen
Vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag. Alles kwam voorbij tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. De aankomend wedstrijdzwemmers, waterpoloërs en g-zwemmers van Het Y maakten natuurlijk gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen aan de clubkampioenschappen en dat zorgde voor een medailleregen onder de deelnemers. Met uiteraard blije zwemmers en trotse ouders op de tribune.

Tijdens de wedstrijd op zaterdag was er een kort intermezzo toen Cathelijne namens het bestuur van de zwemvereniging hoofdtrainer Ben Lap toesprak en hem in het zonnetje te zetten vanwege zijn 40-jarig jubileum bij Het Y.

Finale
Terwijl op zondagmiddag 15 mei de temperaturen buiten hoog opliepen, was het tijd voor deel twee van de clubkampioenschappen. Weer stonden bijna alle zwemmers van Het Y te trappelen aan de start in het Noorderparkbad. Ook dit keer was de tribune weer goed gevuld, dus de sfeer zat er goed in.

Recreanten, minioren, junioren en senioren in alle leeftijdscategorieën deden de dames en heren, meisjes en jongens hun uiterste best om nieuwe PR’s te zwemmen en een medaille in de wacht te slepen. Tijdens de finale race van de 50 meter vrije slag namen de zes snelste zwemmers van Het Y het tegen elkaar op om de titel Snelste Sprinter van Het Y te behalen. Bij de dames ging die eer naar Bibi en bij de heren naar Hessel. Het slotnummer van deze Clubkampioenschappen werd gevormd door de traditionele familie-estafette, waar de familie Brits en de gelegenheidsfamilie ‘West-Fries’ met een heerlijke appeltaart naar huis ging.

Winnaars
Voordat het buffet van de American Party werd geopend, vond de huldiging plaats van de clubkampioenen 2021. De tijden in het klassement over alle gezwommen afstanden per leeftijdscategorie leverde de volgende winnaars op: Mariza, Max, Isa, Menno (niet op de foto), Sara, Philip, Samantha, Jari, Cleo, Renske, Hessel en Moshe. Van harte gefeliciteerd! De uitslagen van alle gezwommen afstanden vind je hier: https://live.swimrankings.net/33717/#

En voor de zwemmers die zich deze keer niet in de prijzen hebben gezwommen: eind dit jaar zijn er nieuwe kansen. Dan vinden de clubkampioenschappen 2022 plaats!