Spanning en sensatie op dag 2 van de Speedo Jaargangwedstrijd

Speedo Jaargangenwedstrijd 2023

Spanning en sensatie op dag 2 van de Speedo Jaargangwedstrijd 2023 in zwembad De Zijl in Leiden. Daar werd dé wedstrijd voor de snelste minioren van Nederland op de korte baan gezwommen! Na een succesvolle eerste dag van deze wedstrijd was het op zondag 12 februari 2023 tijd voor deel 2. Aan de Jaargangenwedstrijd mogen alleen de 18 snelste minioren per afstand aan meedoen. Namens Het Y waren Max, Toa en Boukje (samen met trainer Kees) van de partij.

Boukje zwom louter PR’s en wist daarmee op de 100 meter wisselslag de derde plek te bemachtigen in een tijd van 1:31:70. Toa deed goed zijn best op de 100 meter vrije slag, maar kwam met een tijd van 1:22:50 niet in de top-3.

Max was na zijn zilveren race op de 200 meter vrije slag eerder op de dag al lekker op dreef. In een tijd van 2:39:27 zwom hij naar de tweede plaats. Daarna stond de 200 meter wisselslag op het programma. Na een voorzichtige start lag hij vierde en wist na vier banen naar de derde plaats te zwemmen. Daarna gooide hij de remmen los om uiteindelijk met een tijd van 3:01:56 te finishen op de eerste plaats!!