130 PR’s verbetert bij limietwedstrijd Het Y

Zondag 12 februari 2023 was het oranje-boven in het Noorderparkbad in Amsterdam. Daar werd een limietwedstrijd gezwommen, georganiseerd door Het Y. Met ruim 50 deelnemers bestond de ploeg hoofdzakelijk uit Y-zwemmers die, de meesten herkenbaar aan hun oranje Y-badmuts, en zwemmers van Zwemvereniging DOK uit Amsterdam.

Bij deze limietwedstrijd waren zwemmers van alle leeftijden aanwezig. En natuurlijk ook trotse ouders op de tribune. De sfeer zat er in ieder geval goed in. En de zwemmers deden goed hun best: er zijn maar liefst 130 PR’s gezwommen!

Een limietwedstrijden is een wedstrijd waar je aan deel kan nemen om limieten te behalen voor bijvoorbeeld Nederlandse kampioenschappen. Als zwemmer mag je zelf beslissen op welke afstand en slag je je inschrijft. Voor een aantal wedstrijden, zoals de Nederlandse Kampioenschappen,  jaargangfinales en de regio kampioenschappen geldt er namelijk een inschrijflimiet: aan deze wedstrijden mag je alleen meedoen als je PR sneller is dan een vastgestelde tijd. Op een limietwedstrijd heb je dus de kans om jezelf te bewijzen op jouw favoriete slag of afstand die niet bij een competitiewedstrijd wordt gezwommen. En haal je de limiet niet? Dan dan heb je nog even om voor te trainen.

Kijk voor de resultaten:

12 februari 2023 - Limietwedstrijd Het Y