PR-regen bij verenigingscompetitie

Op zondag 20 november 2022 was het Noorderparkbad weer het strijdtoneel van de Nationale Verenigings Competitie. Ditmaal stond ronde twee op het programma en was het de beurt aan ZV Haerlem om de wedstrijd te organiseren.

Het Y was met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd. Ook de zwemmers van ZVL-1886 Center 1 uit Leiden, ZV Sassenheim en ZV Haerlem waren weer van de partij. Uiteraard begon de wedstrijd met het luid aanmoedigen van de estafette-zwemmers bij het eerste programma-onderdeel. Daarna werden de individuele nummers gezwommen over verschillende afstanden en daar werden fantastische tijden neergezet. Het regende persoonlijke records (PR’s)! Om uiteindelijk weer af te sluiten met een estafette.

De uitslagen:
20 november 2022 NZC2 - Haarlem/Amsterdam

Dit alles resulteerde bij elkaar dat Zwemvereniging Het Y in de regio MidWest gestegen is van de vierde naar de derde plaats in de A-klasse. Landelijk gezien (waarbij de verenigingen uit alle regionale A-klasses met elkaar worden vergeleken) is Het Y gestegen van plaats 8 naar plaats 5!

Op naar de volgende ronde – in Leiden – op 29 januari 2023.