Nieuwe clubkampioenen 2022 bij Het Y

Het was drukker dan normaal bij het Noorderparkbad op de vroege zaterdagmorgen van 26 november 2022. Zo’n 80 zwemmers, groot en klein, verzamelden zich voor hét jaarlijks terugkerende evenement: de Clubkampioenschappen van Zwemvereeniging Het Y. Voor de een was het de eerste keer, voor de andere gewoon een gezellige wedstrijd. Ook waterpolo’ers en diplomazwemmers konden meedoen, de clubkampioenschappen zijn toegankelijk voor alle leden van Het Y. Iedereen wilde maar één ding: Clubkampioen 2022 worden!

Daarvoor moesten wel twee dagen de bekende zwemslagen worden gezwommen. Het eerste deel van de clubkampioenschappen werd op zaterdag gezwommen, op zondagmiddag gevolgd door deel twee. Ter afsluiting van de strijd om de kampioenstitel was er als vanouds weer een American Party.

Startblokken
Op zaterdag begon het inzwemmen om 8:00 uur, daarna was iedereen er klaar voor: de jury stond klaar achter de startblokken, de zwemmers erop en wie nog niet aan de beurt was om te zwemmen zat gespannen te wachten op de banken aan de rand van het bad. De elektronische tijdwaarneming vertoonde wat kuren maar dat kon worden opgelost.

Als eerste gingen de heren van start op de 100 meter vrije slag en daarna was het de beurt aan de dames. Vervolgens mochten de aankomend wedstrijdzwemmers van start. Aangemoedigd door trotse ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes die op de tribune op het puntje van de banken zaten te kijken. Elke serie werd beloond met een daverend applaus. Na de vrije slag kwam ook nog de schoolslag en de rugslag aan bod. De wedstrijdzwemmers mochten zich ook van hun beste kant laten zien met de vlinderslag en de wisselslag. Iedere zwemmer zwom drie afstanden, zowel op zaterdag als op zondag. Niet lang na de eerste race volgde de prijsuitreiking. Bij de recreanten was er voor bijna iedereen wel een medaille. Na de eerste race volgde de tweede en ook nog een derde, dus er was voor iedereen volop kans op brons, zilver of goud!

Medailles
Op zondagmiddag 27 november 2022 was het tijd voor het tweede deel van de kampioenschappen. Voor de recreanten was het een herhaling van de afstanden van zaterdag. De wedstrijdzwemmers mochten hun kunnen laten zien met de nog niet gezwommen zwemslagen. De sfeer op de tribune zat er goed in en bij de Koek & Zopiekraam was het gezellig druk. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes klapten zo hard als ze konden om de zwemmers aan te moedigen. Ook de G-zwemmers van Het Y waren van de partij en zwommen op hun allerhardst. Dat resulteerde in flink wat nieuwe PR’s en natuurlijk mooie medailles.

De uitslagen:

CK-2022 - 26 & 27 november 2022 Recreanten_CK2022 - 26 & 27 november 2022

 

Finale
De clubkampioenschappen werden afgesloten met de traditionele familie-estafette, waarbij de familie Bakker de taart mee naar huis mocht nemen en Hessel, Vincent, Sarah en Anne als gelegenheidsfamilie als snelsten wisten te eindigen.

Bij de finale was het, bij zowel de mannen als de vrouwen, een duel tussen de zes snelste zwemmers van de vereniging. De strijd om de kampioenstitel op de 50 meter vrije slag. Het was nog even spannend, maar bij de dames mag Anne een jaar lang de titel Clubkampioen 2022 dragen en bij de heren is dat Hessel.

Nadat de jury alle tijden van de gezwommen wedstrijden in alle leeftijdscategorieën had berekend was het tijd voor de huldiging van alle clubkampioenen 2022. Gefeliciteerd Boukje, Julie, Max, Thalia, Rebecca, Sara, Max, Philip, Doede, Hessel en Anne!

Open waterkampioenen
Afgelopen zomer zwom Het Y naar goud bij de open water zwemcompetitie. Reden te meer om deze kampioenen en de andere open waterzwemmers ook even in het zonnetje te zetten: Gefeliciteerd Sara, Sarah, Anne, Renske, Hessel, Vincent, Raaf, Doede, Lisanne, Nina, Evelien en Wendy.

Een sfeerimpressie van de Clubkampioenschappen 2022 vind je in dit fotoalbum.