Het Y zwemt naar goud in open water

Hi ha hoelala, Y Y Y, H-E-T-Y, Het Y!  Het Y haalde al jaren goede resultaten bij de open waterwedstrijden van de KNZB. Dit jaar staan we als vereniging op de eerste plaats!

Open water 2022 Een open water wedstrijd is: heel vroeg opstaan, een eindje rijden, je stoeltje uitklappen en aanschuiven in de kring, koffie uit een thermoskan, omkleden in een handdoek, je raceplan bespreken met je trainer/coach, een massastart in een rivier, kanaal of plas vanaf een denkbeeldige startlijn, een paar kilometer zwemmen, aangemoedigd worden door je zwemmaatjes, even bijkomen, met elkaar chillen en daarna de volgende afstand zwemmen, uitslagen bekijken en last but not least: op het einde van de dag medailles ophalen. Daar was Het Y dit jaar erg goed in.

Vooraan
Sara en Sarah zwommen nek aan nek vooraan bij de junioren, Anne was een klasse apart bij de dames, Renske volgde in haar kielzog, Vincent en Hessel zwommen altijd op kop bij de heren, Raaf en Doede konden dat tempo nog niet aan, maar deden goede zaken bij de jeugd, Wendy was niet te verslaan op de schoolslag bij de masters, Evelien pikte ook een paar wedstrijden mee en droeg haar open water ervaring over op de nieuwe generatie, Nina en Lisanne ontdekten hun plezier in de lange afstanden en tot slot werd het team zo nu en dan versterkt door de ervaren senioren Jeroen, Willem en Fergil.

Goud
De eerste wedstrijd was op 12 juni 2022 in Leiden. Daarna gingen we heel Nederland door naar Bodegraven, de Zuiderzee in Hoorn, Anna Paulowna, Hoek en Sluis in Zeeland, de Binnenmaas in Mijnsheerenland, de Lektocht bij Culemborg, de Gaasperplas en de Bosbaan in Amsterdam, Heerjansdam, nogmaals Zeeland met Wilhelminadorp en Vlissingen, en tot slot de Open Nederlandse Kampioenschappen op 9 en 10 september in De Biesbosch. En elk weekend stond Het Y op het podium. Niet zo gek dus, dat we als club dit jaar met overmacht op 1 staan in het verenigingsklassement van de KNZB. Goud voor de open water zwemmers van Het Y!

Met heel veel dank aan de trainers Hans en Ben voor alle open water trainingen en coaching bij de wedstrijden.