Medaille-regen voor Het Y bij Special Olympics 2022

Wat hebben ze het goed gedaan; de G-zwemmers van Het Y.  Op 10, 11 en 12 juni deden ze mee aan de Special Olympics 2022 in Twente. En ze gingen niet met lege handen naar huis!

Special Olympics 2022
Special Olympics 2022

Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de strijd met elkaar aan in diverse sporten, variërend van bowlen tot hockey en van paardrijden tot zwemmen. Het Y werd vertegenwoordigd door de G-zwemmers en dat leverde mooie medailles op!

Estafette
Zo won Het Y team 1, bestaande uit Karin Dekker, Patrick Dijks, Soumaya Ibrahim en Louise Klos de derde prijs op de 4x 25 meter vrije slag (cat. 1). En nam Het Y Team 2, bestaande uit Laura Bouwmeester, Zoey Maas, Erik Wiersma en Mitchell Hennink, de gouden medaille mee naar huis op dezelfde estafette-afstand (cat. 2).

Ook op de individuele afstanden vielen de zwemmers in de prijzen. Voor Louise Klos was er een gouden medaille op de 25 meter rugslag (cat. 1), net als voor Soumaya Ibrahim. Patrick Dijks veroverde op deze afstand een zilveren plak. Bij de vrouwen behaalde Mariska Dekker de eerste plaats op de 25 meter vrije slag (cat. 2) en bij de mannen nam Patrick Dijks de bronzen medaille mee naar huis.

Medailles
Bij de zwemmers op de 50 meter rugslag (cat. 2) won Priscilla Bogaard bij de dames een gouden medaille en bij de heren lieten het Evano Klosteren (1e plaats), Mitchell Hennink (2e plaats) en Edwin Wiersma (3e plaats) Het Y stijgen in het medailleklassement. Laura Bouwmeester en Edwin Wiersma behaalden beiden de eerste plaats op de 50 meter vrije slag (Cat. 2)

Tot slot werden er nog verschillende medailles behaald op de 50 meter vrije slag (cat. 2). Laura Bouwmeester won het goud en Priscilla Bogaard behaalde een zilveren plak. Bij de heren mochten Erik Wiersma en Sjors Duivenvoorden allebei een zilveren medaille in ontvangst nemen. Kortom: het was een geslaagd weekend. Goed gedaan zwemmers!