Te weinig geld om te kunnen sporten bij Het Y?

Nederland is een rijk land, en Amsterdam een relatief rijke gemeente. Toch groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Als gevolg van de coronacrisis hebben nog meer gezinnen geldzorgen. Kinderen die voorheen wekelijks naar de sportclub gingen, staan nu aan de zijlijn. Gelukkig kunnen wij, samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, helpen! Wil jouw kind graag op zwemmen of waterpolo maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals badpak of zwembroek van kinderen en jongeren.

Zo werkt het:
Wil je een aanvraag doen voor het lidmaatschap van jouw kind bij Het Y? Dan kan je twee dingen doen:

    1. Ga naar kieseenclub.nl en vul het formulier in.
    2. Of vraag hulp om een aanvraag te doen door middel van een intermediair. Bijvoorbeeld aan de juf of meester, of iemand anders die je helpt met geldzaken.

 Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Zo vind je jouw intermediair
Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het Jeugdfonds in Amsterdam. Zij kunnen je verder helpen:
>> Zoek een fonds bij jou in de buurt

Handig!
Neem ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag sneller gedaan worden.
>> Download de Ouderkaart