OWW-zwemmers Het Y wagen zich aan Ter rede van Hoorn

De kop is eraf! Op zondag 9 juni ging het open water zwemseizoen 2024 van start met een lange afstandswedstrijd Ter Rede van Hoorn. Het Y was met maar liefst tien zwemmers van de partij!

Op een winderige maar redelijk zonnige zondag in Hoorn gingen als eerste de 10 kilometer zwemmers van start. Ervaren zwemmers Anne, Renske en Hessel werden vergezeld door Sarah die vandaag debuteerde op deze lange afstand. En wat deed ze dat goed!

Met de watertemperatuur van slechts 17 graden Celsius in het Markermeer was het even doorbijten (“Het voelde als een Nieuwjaarsduik”), maar iedere zwemmer ging er voor. Na 2 uur en 49 minuten zwemmen klom Sarah als vierde vrouw op deze afstand de boot op, Renske zwom ‘de 10’ in 2 uur 29 en Hessel deed 2 uur en 13 minuten over deze lange afstand.

Een uurtje later gingen Nina en Willem van start op de 5 km. Allebei ook strak in pak, want bij een watertemperatuur beneden de 18 graden is een wetsuit verplicht. Willem zwom 1 uur 13 over zijn afstand en Nina deed het in 1 uur en 29 minuten.

De zwemmers van de 2 km: Sara S., Eva, Max en Mathieu zwommen hun afstand in gewone zwemkleding, want een wedstrijd van minder dan 3 kilometer mag dan weer niet met wetsuit worden gezwommen. Max en Sara wisten na 32 minuten het finishdoek aan te tikken, Eva na 36 minuten en Mathieu na 39 minuten zwemmen in de Zuiderzee. Na een welkome warme douche en de prijsuitreiking keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

De uitslagen:
9 juni 2024 OWW - Ter rede van Hoorn