Het Y 130 jaar actief

Op 16 september was het 130 jaar geleden dat Zwemvereniging Het Y werd opgericht. Reden voor een feestje natuurlijk. Waterpoloërs, wedstrijdzwemmers en Vrienden van het Y konden zich in de zomer al opgeven voor een spetterend feest. Op zaterdag 17 september was het dan eindelijk zover: het jubileumfeest bij Jeugdland Amsterdam

Een spetterend feest werd het, alhoewel het iets minder zonnig was als waar we op gehoopt hadden. Vanwege de wind werd de tent omgeruild voor het botenhuis, maar desalniettemin werd het heel gezellig. Een paar bikkels trokken de stoute zwemschoenen aan en namen een duik in het natuurzwembad of gingen per kano Het Nieuwe Diep verkennen, anderen deden mee met een GPS-speurtocht en touw knopen onder leiding van Sportmomentje.nl. Binnen in het botenhuis leerden jong en oud elkaar kennen bij de pubquiz en was het een weerzien van oude bekenden.

Y-blemen
Na het officiële gedeelte, met onder meer de uitreiking van de Dr. Petitprijs en aandacht voor het standbeeld voor Enith Brigitha dat binnenkort wordt onthuld, was het dan eindelijk tijd voor de BBQ. Hamburgers, saté, worstjes, brood en salade er was (meer dan) genoeg voor iedereen. Daarna was het tijd voor deel twee van het officiële gedeelte: de uitreiking van de Y-blemen voor leden die al minstens 25, 40 of zelfs 50 jaar lid van de vereniging zijn. En dat waren er, mede doordat er twee jaar geen feestjes gevierd konden worden, een heleboel.

In dit fotoalbum een kleine impressie van het jubileumfeest.