Krachtmeting G-zwemmers een waar spektakel

Een feestje was het, zaterdag 13 mei 2023 in het Noorderparkbad. G-zwemmers uit alle windstreken van Nederland waren naar Amsterdam afgereisd voor een krachtmeting van formaat. De G-zwemteams van GJVW Schiedam, Stichting De Zevensprong, USSV Utrecht en Het Y namen het tegen elkaar op in een echte zwemwedstrijd.

Estafettes, schoolslag, rugcrawl en vrije slag op zowel 25 als 50 meter. Bijna alle zwemnummers kwamen voorbij in deze wedstrijd. Coaches, ouders en andere fans zaten op het puntje van de tribune om maar niets van dit spektakel te hoeven missen.

Alle zwemmers zwommen zo hard als ze konden om even later elkaar nog veel harder aan te moedigen. Bij de finish werden de zwemmers met een luid gejuich onthaald door zowel het publiek, coaches als de andere zwemmers. De sfeer zat er dus goed in!

De G-zwemmers van Het Y hebben goed gepresteerd; er werden weer flink wat PR’s verbeterd. Om dat te vieren was het na afloop van de wedstrijd tijd om met z’n allen te genieten van hamburgers met patat in het grand café Noorderpark.