G-zwemmers Het Y zorgen voor feestje in Noorderparkbad

Zaterdag 11 mei 2024. Terwijl veel mensen buiten genoten van een zomerse dag, vond het echte feest plaats binnen, in het Noorderparkbad te Amsterdam. Daar zwommen de G-zwemmers van Het Y hun jaarlijkse thuiswedstrijd. En dat was weer een groot feest!

De twintig G-zwemmers van Het Y waren uiteraard aanwezig mét hun trouwe fans. Ook de G-zwemmers van USSV uit Utrecht, de Zevensprong uit Zeewolde, de Watervogels uit Bergschenhoek, Nieuwe Brug uit Hellevoetsluis en GJVW uit Schiedam waren van de partij. Deze teams met zwemmers met een verstandelijke beperking ontmoeten elkaar enkele keren per jaar in de G-zwemcompetitie.

Vrije slag, rugslag of schoolslag maar ook een estafette stond op het programma. Ook coaches René, Maaike, Margret en Nico waren aanwezig en begeleiden de zwemmers naar het startblok om te gaan knallen. Elke zwemmer deed goed zijn best en zwom zo hard als hij of zij kon. Dit resulteerde uiteindelijke in een zesde plaats van de onderlinge G-zwemcompetitie. De beker die daarbij hoorde werd door coach René onder luid applaus in ontvangst genomen.