BelgYe

Ook midden in de zomervakantie zijn er wedstrijden! Open Water Wedstrijden. We zijn vandaag te gast bij onze zuiderburen in Menen op de grens met Frankrijk. In de rivier De Leie worden de Provinciale Kampioenschappen Lange Afstand gehouden. Dit jaar tellen drie Belgische open water wedstrijden mee voor het Nederlandse klassement.

Het is mooi weer, een mooie baan en een mooie watertemperatuur (ruim 20,5 °C). Anne, Hessel en Doede doen mee namens Het Y.

Hessel zwom de 5 km continue op kop. Hij won deze afstand bij de heren, op de hielen gezeten door 2 jeugdzwemmers uit België en Luxemburg. Doede, met de vakantie nog in zijn benen, kwam daar op zijn gemakje achteraan. Toch goed voor de 2e plek bij de jeugd (1e Nederlander).

Anne lag bij de dames de 2e helft van de 5 km voorop en gaf die plek niet meer uit handen. Goud!

In de middag zwom Anne op de 1 km weer voor het podium, wederom goud bij de masters. Hessel en Doede deden tot slot nog 2 km. Hessel liet vrijwel meteen de rest achter zich en zwom de race technisch perfect uit. Weer de bovenste tree.

Doede was van begin af aan in strijd met een dame. Op de allerlaatste meters werd hij geklopt. Dat mocht de pret niet drukken, want Doede werd toch 1e bij de jeugd.

Met dank aan Hans die alle afstanden coachend langs de kant aflegde.