10e Open waterwedstrijd Gaasperplas weer als vanouds

Een stralende zon, een strak blauwe hemel en een watertemperatuur van 22°C. Dat waren de ingrediënten van de 10e editie van de open waterwedstrijd Gaasperplas op 17 juni 2022. Een kleine 200 zwemmers verscheen aan de start van de jubileumeditie van de zwemwedstrijd in de Gaasperplas. Met uiteraard, ook een grote groep zwemmers van Het Y. 

Jubileum
Waar in 2019 de regen met bakken uit de hemel kwam en het evenement vanwege coronaperikelen in 2020 en 2021 niet door kon gaan, was de editie van 2022 een feestelijke. Want: het was de tiende keer dat de open water wedstrijd in de Amsterdamse Gaasperplas door Zwemvereniging Het Y werd georganiseerd. Tot grote vreugde onder de deelnemers die van start gingen in de open water race.

Baanrecords
De sfeer onder de zwemmers, die van heinde en verre naar Amsterdam waren gekomen, was uitstekend. Op het terrein van de kanovereniging en de zeilvereniging aan de Gaasperplas werden oude en nieuwe bekenden begroet, zwemmers aangemoedigd en verschillende baanrecords werden verbeterd. Ook de hamburgers en hotdogs smaakten menig zwemmer prima. ‘Het was weer als vanouds’, aldus een van de deelnemers. 

Appeltaart
De zwemmers voor de 7 km gingen als eerste van start op het uitdagende parcours in de Gaasperplas. Later op de dag gingen de minioren, junioren, jeugd, senioren en masters van start. Ook de 2 km voor triatleten stond op het programma, net als de 1000 meter vrije slag Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor politie. Afgewisseld met een prestatietocht 250, 500 of 1000 meter voor de liefhebbers en tot slot, de 4x 250 meter estafette waar gelegenheidsteams als ‘de reddertjes’ en ‘de drenkelingen’ fanatiek streden om de winst en een welverdiende appeltaart.
 

De uitslagen van de 10e editie van de Open Water Wedstrijd Gaasperplas vind je hier.