Zwemwedstrijd Minioren – circuit deel 2, SKWA Hoofddorp

We hebben er lang op moeten wachten, maar op zondag 13 februari 2022 was het Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA) in Hoofddorp het toneel van de eerste zwemwedstrijd dit jaar in het miniorencircuit.

Als gevolg van de coronamaatregelen is de eerste wedstrijd voor de minioren komen te vervallen, vandaar dat het seizoen aftrapt met deel 2. Met aan de start een heleboel jonge zwemmers van clubs uit Aalsmeer, Almere, Bussum, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en Huizen en negen fanatieke zwemmers van Het Y.

Gelukkig was het, met QR-codes, mondkapjes en 1,5 meter maatregel toegestaan dat er publiek op de tribune aanwezig was, dus dat zorgde voor de nodige support. De een zwom 100 meter school-, vrije slag en rugslag, de ander ging van start op de 200 meter vrije slag of 100 meter wisselslag en een enkeling zwom 25 meter school- en 50 meter vrije slag.

Iedere zwemmer stond twee of drie keer aan de start en stuk voor stuk deed iedereen zijn of haar uiterste best. Tijdens het wachten op de volgende zwemafstand moedigden de zwemmers elkaar enthousiast aan of namen stiekem alvast een kijkje bij de uitgeprinte uitslagenlijsten bij de jurytafel, want daar lagen de medailles al klaar…

Er waren een paar debutanten dus dat leverde behoorlijk wat PR’s op. Helaas ook een paar diskwalificaties, maar ook dat hoort erbij. Al met al is er goed gezwommen en zijn er mooie resultaten behaald.

De uitslagen vind je hier.