Tweemaal goud voor Het Y bij estafette Regio Minioren Finales

Bij de Regio Minioren Finales in Alkmaar hebben minioren van Het Y Boukje, Lena, Max en Toa 2 keer goud gewonnen op de estafette. Op zaterdag 8 juni waren zij in de Hoornse Vaart supersnel op de 4x 50 vrije slag. En op zondag 9 juni zetten ze nogmaals de snelste tijd neer maar dan op de 4x 50 wisselslag. Na twee dagen ging Het Y in totaal met 21 medailles naar huis.

Samen met Qing, Sophia en Tamara hadden Boukje, Lena, Max en Toa zich afgelopen seizoen tijdens de wedstrijden in het Minioren Circuit geplaatst voor deze regionale kampioenschappen. Aan deze wedstrijd mogen alleen de snelste minioren uit de provincie meedoen, dus plaatsing alleen al is een applausje waard.

Medailles
Bij de wedstrijd afgelopen weekend zwommen de minioren ‘de tegels uit het bad’, aldus coach Kees, want ook individueel lieten de minioren van Het Y zich van hun beste kant zien. Na een dag waren er al 10 medailles behaald.

Zo wonnen Max en Toa zilver en brons op de 200 meter vrije slag, werd Boukje tweede op de 200 meter wisselslag, won Qing – op zijn verjaardag – een bronzen medaille op de 100 meter wisselslag. En Max en Toa behoorden eveneens tot de snelsten op de 100 meter rugslag (2e en 3e prijs). Vervolgens werd de race van Max en Toa op de 100 meter wissel werd beloond met een bronzen en een zilveren plak en Boukje ging naar huis met zilver op de 100 meter vrije slag. Ook Lena en Sophia zetten mooie tijden neer, maar vielen helaas net buiten de prijzen.

Feest
Ook op zondag 9 juni was het weer feest in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar. Al bij het tweede programmanummer, de 200 meter vrije slag, pakte Boukje zilver dus de sfeer zat er meteen weer goed in. Vervolgens zwommen Max en Toa naar zilver en brons op de 200 meter wisselslag en pakte Qing zilver op de 50 meter vlinderslag. Toch was het feest nog lang niet klaar, want Boukje zwom naar zilver op de 100 meter rugslag en ook Lena en Tamara deden hun uiterste best om hun PR te verbeteren. Sophia deed haar uiterste best op de 50 en 100 meter vrije slag maar viel net buiten de prijzen.

Vervolgens pakte Max zilver op de 100 schoolslag, Qing zilver op de 50 rug, Boukje zilver op de 100 meter vlinder en wonnen zowel Max als Qing zilver op de 100 vrij. Slotstuk van deze finale was wederom de estafette. Met Boukje, Lena, Max en Toa aan de start op de 4x 50 wisselslag beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. En dat werd het! Goed aangemoedigd door de aanwezige fans zwom het estafetteteam naar goud. Wat een afsluiting van dit kampioensweekend! En wie dacht dat het aantal medailles (10) na zaterdag niet meer kon worden overtroffen heeft het mis: op zondag nam Het Y maar liefst 11 medailles mee naar huis!