Zeven podiumplekken Het Y bij Open Water Wedstrijd Ganzetrek

Bekers voor Doede, Hessel, Anne, Sarah en Sara. Het Y was weer goed bezig op zaterdag 2 september 2023. Op het programma stond de 49e editie van de Ganzetrek in het Havenkanaal van het Zeeuwse Wilhelminadorp. Het Y was met 8 zwemmers goed vertegenwoordigd. 

De sfeer was goed, de watertemperatuur ruim 20 graden en het zonnetje begon steeds uitbundiger te schijnen. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een top-dag!

Na een ontvangst met verse Zeeuwse bolussen mocht Eva met de junioren als eerste van start op de 1000 meter schoolslag. Eerst maar eens even het parcours verkennen: een rechte lijn van 500 meter in de richting van de televisietoren Goes, boei ronden en snel weer terug. Helaas geen podiumplaats, maar wel lekker gezwommen. 

Na de junioren was het de beurt aan Doede, Hessel, Anne, Sara, Sarah en Nina op de 2000 meter vrije slag. Zelfde parcours, wel ietsje verder en het tempo lag ietsje hoger. Hessel lag sinds de start op kop, Doede volgde op slechts een paar meter afstand. Bij de dames zwom Anne lekker vooraan, ook Sarah, Sara en Nina zetten goede tijden neer. Dat leverde Hessel, Doede, Anne, Sarah en Sara een mooie beker op.

Na de middagpauze werden Doede, Hessel, Anne, Sara, Sarah, Nina en Holly aan de start verwacht voor de wedstrijd op de 1000 meter vrije slag. Het parcours was al bekend, gewoon even knallen. En weer gingen Hessel en Doede er met een beker vandoor. Bij de dames zwommen Anne en Sarah zich in de prijzen. Een prima zwemdag dus!

De uitslag vind je hier.