Minioren Het Y op hoogste podium bij estafette Jaargangfinale

De minioren van Het Y hebben de Jaargangfinale, die op zondag 30 juni werd gezwommen in Dordrecht, afgesloten met een gouden trofee voor het snelste estafette-team. Maar liefst vijf minioren uit de minioren A-selectie van Het Y zwommen zich bij Nederlands snelste 24 van hun leeftijd en wisten zich daarmee te plaatsen voor de jaargangfinale.

Op diverse individuele afstanden hadden Boukje, Lena, Max, Toa en Qing zich gekwalificeerd om mee te doen met de top van de Nederlandse zwemmers.

Stuk voor stuk hebben ze op hun aller hardst gezwommen, maar dat gold ook voor de concurrentie. Op de 200 meter wisselslag zwom Max naar het brons en dat terwijl hij na 100 meter nog op de vijfde plaats lag. Toa zwom op de 100 meter vlinderslag naar de derde plek en won ook een medaille. Op de andere afstanden zwommen de Y-zwemmers snelle tijden, maar was het net niet genoeg voor een podiumplek.

Trofee
Slotstuk van deze finale was een mixed estafette 4x 50 vrije slag waar ook de coach aan mee mocht doen. Dat liet coach Kees zich geen tweede keer zeggen en zette samen met ‘zijn’ minioren de snelste tijd neer van 2:04.25 en bleef daarmee de andere estafetteteams ver voor. Dat werd beloond met een mooie gouden trofee voor op de schoorsteen.