Het Y zwemt naar 41 medailles in Neheim-Hüsten

Drie dagen lang eten, slapen en zwemmen. Meer dan 800 deelnemers van 40 verschillende zwemverenigingen uit 9 verschillende landen. De jubileumeditie van het Pfingstschwimmfest in het Duitse Neheim-Hüsten van 26 tot en met 29 mei 2023 zit er weer op. Met 11 gouden medailles, 17 zilveren en 13 bronzen plakken hebben de zwemmers van Het Y goed hun best gedaan.

Met in totaal dus 41 medailles is Het Y op de achtste plaats geëindigd in het medailleklassement. De 37 zwemmers van het Y stonden in totaal 344 keer aan de start, daarbij werd 237 keer een nieuw persoonlijk record gezwommen. Al en met al kunnen de zwemmers terugkijken op een geslaagd weekend.

Met een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius overdag was het heerlijk weer voor een zwemtoernooi in een openlucht zwembad. De nachten met 2-8 graden waren wel een beetje koud, maar de sfeer was prima. Er werd hard gezwommen, maar ook veel gelachen. Veel deelnemers betekent veel starts, dus er werd van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gezwommen. Maar wie niet aan de beurt was stond aan de kant om andere zwemmers aan te moedigen. Vooral bij de estafettes werden de Y-zwemmers luidkeels naar de finish toegeschreeuwd.