Het Y in de prijzen bij Open Water Wedstrijd Heerjansdam

Vakantie vieren is er niet bij voor de open water zwemmers van Het Y. Op zaterdag 19 augustus 2023 stond de Heerjansdam Challenge op de wedstrijdkalender en natuurlijk was daar een afvaardiging van Het Y bij aanwezig.

Het weer was wat grijzer en bewolkter dan verwacht met een enkele regenbui en een fris briesje, maar later op de dag liet het zonnetje zich toch ook nog even zien. De watertemperatuur in de Waal was 21,3C.

Hessel, Raaf en Doede gingen al in het eerste programmanummer van start op de 3 kilometer vrije slag voor de heren, waarbij Hessel de gouden medaille bij de masters en Doede de bronzen medaille bij de jeugd mee naar huis mochten nemen.

Het oude baanrecord van Wendy op de 1000 meter schoolslag hield stand en bij de masters mocht Wendy de gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij de junioren ging Eva van start op de 1000 meter vrije slag, maar ze wist niet op het podium te eindigen.

Na de middagpauze en enkele regendruppels ging de wedstrijd bij het terrein van de ijsbaan in Heerjansdam weer verder. Op het middagprogramma stond de 1000 meter vrije slag voor de heren. Gelukkig liet het zonnetje zich in de middag wat beter zien. En weer waren het Hessel en Doede die met een medaille om hun nek naar huis gingen.

Helaas zwommen niet alle Y-zwemmers zich in de prijzen, maar stroopwafels waren er wel voor iedereen die zijn ETW-tag weer inleverde.

Alle uitslagen lees je hier.