Het Y heeft wind mee bij Open Water Wedstrijd op de Bosbaan

Twaalf wedstrijdzwemmers van Het Y stonden zaterdag 15 juli 2023 te trappelen van ongeduld om van start te gaan in de 53e editie Amsterdamse Bosbaanrace.

Hessel, Doede, Raaf, Mathieu, Renske, Anne, Sarah en Sara mochten het eerste programmanummer zwemmen; de 4000 meter vrije slag.

Na iets minder dan 50 minuten was het Hessel die als eerste het finishdoek aan tikte, gevolgd door Raaf als zesde en Mathieu die als 22e eindigde. Bij de dames eindigde Anne op de derde en Renske op de zesde plaats bij de senioren en zwommen junioren Sarah en Sarah naar de 4e en 5e plaats in de leeftijdsklasse Jeugd.

Terwijl de wind nog wat harder ging waaien was het tijd voor de schoolslagnummers. Wendy knalde bij de dames op de 1000 meter schoolslag en eindigde op de eerste plaats bij de Masters. Ook Anne werd eerste op de 1000 school. Lisanne en Eva hadden een halve baan wind mee en eindigden op de 9e en 12de plaats.

In de middag gingen Doede, Hessel en Raaf nogmaals het water in, ditmaal voor de 1000 meter vrije slag. Nadat Nina de 1000 meter vrij al had gezwommen in de prestatietocht, volgden Anne, Renske, Lisanne, Sarah, Sara en Eva bij de dames. Na zo’n 18 minuten zwemmen zat het er alweer op en kwamen de zwemmers het water weer uit.

 

Onder het genot van een vers gebakken pannenkoek kon het wachten op de prijsuitreiking beginnen. Dat wachten werd beloond, want Anne en Hessel mochten nog een medaille in ontvangst nemen. Dit was een leuk voorproefje voor de open waterwedstrijd van Het Y op zondag.

Uitslagen OWW Bosbaan - Amsterdam (2023)