Klokcursus

Op woensdag 26 oktober 2022 gaat er weer een klokcursus van start in Hoofddorp. De cursus bestaat uit 6 woensdagavonden:

  • 26 oktober
  • 2 november
  • 9 november
  • 23 november
  • 30 november
  • Examen: 7 december

Voor een zwemwedstrijd in een zes banen-bad zijn naast de scheidsrechter, de kamprechters en het jurysecretariaat 12 tijdwaarnemers nodig. Deze tijdwaarnemers moeten worden geleverd door de deelnemende zwemverenigingen en zijn vaak ouders van kinderen die de wedstrijd zwemmen. Een tijdwaarnemer neemt gedurende een hele wedstrijd de tijden op van de zwemmers in een toegewezen baan. Tevens beoordeelt een tijdwaarnemer of het keerpunt en de zwemslagen voor en na het keerpunt correct zijn uitgevoerd.

Om tijdwaarnemer te mogen zijn moet je 16+ te zijn en je ‘klokbevoegdheid’ halen. Deze opleiding door de KNZB duurt zes avonden. Een zwemachtergrond is beslist niet noodzakelijk want tijdens de cursus neem je de techniek van de slagen en het reilen en zeilen rondom een wedstrijd  grondig door. Na het behalen van je examen ben je tijdwaarnemer niveau 4. Om deze bevoegdheid te behouden dien je minimaal 3x per jaar te klokken bij een wedstrijd.

Wegens o.a. corona zijn er de afgelopen 2,5 jaar nauwelijks cursussen geweest om tijdwaarnemer te worden. Hierdoor is er ook bij Het Y bij een aantal trainingsgroepen een tekort ontstaan aan ouders met een ‘klokbevoegdheid’. Dit kan er mogelijk toe leiden dat zwemmers uit deze groepen niet kunnen deelnemen aan een wedstrijd omdat het Y niet het (vanuit KNZB verplicht gestelde) aantal juryleden kan leveren. Dat zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn voor de zwemmers!

De kosten voor deelname aan de cursus worden door Het Y betaald. Uiterste inschrijfdatum als de inschrijving via het Y verloopt: 13/10/2022. Meer informatie via de trainer.

Datum

26 okt 2022
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00
Categorie