Alle Y-zwemmers in de prijzen bij OWW Appingedam

Het was weliswaar een flink eindje rijden naar Appingedam, maar met het zonnetje erbij was de sfeer in het hoge noorden weer opperbest. Voor vijf open water zwemmers van Het Y stond er zaterdag 22 juni een 3000 meter lange stadstour door Appingedam op het programma.
En niet zo maar een: de tocht ging langs de hangende keukens en de monumentale Nicolaikerk van het Noord-Groningse Appingedam tijdens de 2e editie van de Damster City Swim.
Na een warming-up (in ruil voor een smoothie) op de hometrainers van een van de sponsoren gingen Sarah, Evelien en Hessel deze middag eerst van start op de 1000 meter. 

Even later gevolgd door de 3000 meter vrije slag waar Max en Sara zich bij dit gezelschap voegden. Hoewel het water in de Damster grachten na de vele regen van afgelopen weken nog niet echt was opgewarmd, was het goed te doen. Ook het publiek kon vanaf de bruggetjes de race goed volgen.

Bij de prijsuitreiking bleek weer dat de Y-zwemmers het goed gedaan hadden. Alle vijf Y-zwemmers vielen in de prijzen.

Bij de junioren wonnen Sara en Sarah het brons en het zilver. Max mocht bij de jeugd de bronzen plak in ontvangst nemen, Hessel het zilver en Evelien brons bij de masters.
Op naar morgen, want dan verplaatst het circus zich naar Dronten waar ook een open water wedstrijd op het programma staat.