Waterpolo jeugdtalenten van het Y nemen deel aan trainingskamp in Montenegro

Afgelopen maandagochtend vroeg vertrokken ze vanuit Amsterdam; waterpolo jeugdtalenten van het Y Ramon Raak, Finn Heemskerk en Sam Boorsma. Ze zijn geselecteerd voor het KNZB jeugd trainingskamp in Montenegro, waar zij gedurende vijf dagen deelnemen aan waterpolo trainingen én een paar toeristische uitstapjes maken.

Ramon Raak Finn Heemskerk Sam Boorsma
Maandagmorgen 29 februari 06:30, Ramon Raak, Finn Heemskerk en Sam Boorsma klaar voor vertrek.

Dat het serieus is wordt duidelijk als het programma bekeken wordt: elke dag om 07:45 uur wordt gestart met een droogtraining waarna even een moment is voor een ontbijt. Daarna meteen door om 09:30 voor de eerste training. Na een late lunch wordt er om 16:30 uur weer getraind.

In de avonduren is er ruimte voor een teambespreking en een uitstapje in Budva – ongeveer een uur van de hoofdstad Podgorica. Donderdagavond “bonte avond” en vrijdag, na een trainingsprogramma, weer op het vliegtuig naar Nederland.

De talenten trainen dit jaar al elke dinsdag mee met de mannen selectie. Het doel is dat zij voor het eind van het seizoen een wedstrijd hebben meegespeeld in het eerste team in de Eredivisie. Heren 1 coach Peppe Puglisi is erg te spreken over de inzet van de jongens en ziet een volgende generatie zich opwerken naar een plek in het hoogste Amsterdamse team.

Volgende week meer van onze jongens over de ervaringen die zij hebben opgedaan in Montenegro.

About the Author