Verslag ONMK 2013

[do action=”insert-featured-image”/]25-27 januari vond wederom een versie van het ONMK korte baan plaats. Ditmaal in Nijverdal in het prachtige 8 banen bad. 5 heren en 1 dame streden voor de plakken en natuurlijk PR’s!
Samen zwommen ze 30 maal individueel en 4 maal met een estafette.

Donald is ondertussen een bekend gezicht bij de nummers van de “masters”en in de medaille spiegels.
Hij stond op 8 maal goud ingeschreven, en die haalde hij ook binnen! En op de laatste afstand kreeg hij het toch voor elkaar, een Nederlands master  record op de 100wissel bij 65+!

Ook Jan-Willem haalde een Nederlands master record binnen, dat deed hij op de 1500vrij bij de 20+, hij dook 2 seconden onder het oude record. Aan de 800vrij hield hij een kampioenschapsrecord over. Jan-Willem haalde 3 maal goud en een keer zilver. Tweemaal moest hij genoegen nemen met plek 4.

Cynthia en Arjen deden waar ze voor kwamen en zwommen naar de medailles op de programma-nummers voorop zij stonden ingeschreven. Arjen haalde brons op de 800m, en Cynthia mocht tweemaal zilver ophalen nadat ze de 400vrij en 100vlinder afrondde.

Raoul rook een medaille kans op de 800 vrij, maar door een voortreffelijk opgebouwde race wist hij achter Jan-Willem zelfs het zilver te bemachtigen in een PR! Op de 100vlinder greep hij net mis naar het brons in een stabiele race.

Sander sloot het toernooi af met 7 PR’s, wat de voornaamste doelstelling was. Verder was hij blij met de dubbelslag op de 100 en 200vrij. Hij mocht na het weekend 2 gouden en 3 zilveren medailles mee naar huis nemen.

En tot slot mocht Het Y ook nog viermaal met een herenteam starten.
Op de eerste dag was meteen de leukste, want dat was een gooi naar het Nederlands record in de 120+ categorie op de 4×200 vrij. Hoewel de 1500m vrij daarvoor plaatsvond verbeterde ze het record met 24(!) seconden en tikte de plaat ver voor de rest van het veld aan.
De volgende dag mochten ze de 4x50vrij en 4x100wissel zwemmen, ze zwommen naar behoren en haalden met een goede tijd op de 4x50vrij een ruime 4e plek binnen. Op de wissel mochten de mannen het zilver ophalen.
En op de 4x100vrij was het even spannend, maar na het aantikken bleek het team van ’t Y het snelste te zijn en kregen wederom goud omgehangen, de dubbelslag op de estafette dus!

Al met al kan de ploeg goed terug kijken op het toernooi met 22 individuele medailles(14 goud, 7 zilver, 1 brons), 3 estafettes (2 goud, 1 zilver) die in de prijzen vielen en 8 PR’s.

About the Author