Verslag Neheim 2013

Afgelopen weekend was er, zoals elk jaar, een grote groep zwemmers naar Neheim (Duitsland). Jan-Willem heeft over dit weekend een leuk verslag geschreven en is hieronder te lezen. Hiervoor hartelijk dank!

Donderdag 16 mei

Neheim begint eigenlijk pas op vrijdag, maar een aantal fanatieke kampeerders waren al op de donderdag vertrokken naar onze oosterburen. Bij aankomst in Neheim was het al een erg natte boel. In de stromende regen werden de eerste tenten opgezet en caravans geïnstalleerd. We waren erg dankbaar dat we konden schuilen onder de luifel van de caravan van René, want het kwam met bakken uit de hemel. Er moest wel af en toe wat water van de luifel afgeschud worden, wat kon zorgen voor een frisse douche.
Na het eten van de inmiddels traditionele gyrosschotel werd er al volop gesport. Geen zwemmen dit keer maar er werd flink gebasketbald en getafeltennist. Bij terugkomst in het kamp waren Hermijntje en Alice ook aangekomen en begonnen met het uitpakken van hun spullen. Het bleek echter dat Alice een redelijk essentieel onderdeel van haar luchtbed kwijt was: de dop. Na het proberen van een andere dop en het opblazen van een lek reserve luchtbed, kwam de redding van familie Hesterman die nog een goed reserve luchtbed had liggen.
Fred maakte ook kennis met Neheim bij Het Y. Hij gaat zelf al jaren naar Neheim als lid van de Otters het Gooi, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met Neheim bij het Y! Hij maakte wel meteen indruk met zijn enorme tent, inclusief Goois matras. Ook de eeuwenoude bank-truc (Fred zit aan het uiteinde van de bank – iedereen staat op – Fred valt) bleef hem niet bespaard.
Na nog wat gezelligheid en koffie en thee, was het tijd om de tanden te gaan poetsen en de bedjes in te kruipen. Met uitzondering van wat mensen die meezingen met Guus Meeuwis, het gebrom van motorboten en het gegiechel van meiden, was het een rustige nacht.

Vrijdag 17 mei

Neheim2013-2

Op vrijdagochtend kwam iedereen op zijn eigen tempo de tent uit gedruppeld. Het was gelukkig droog en de thee en koffie stond alweer klaar. Er werden broodjes gehaald, een pinautomaat gezocht en lekker ontbeten. Ook werd er een oplossing gevonden voor de ontbrekende dop van Alice’s luchtbed. Fred en Jan-Willem vonden bij de Aldi voor een zeer schappelijke prijs een nieuwe dop voor het luchtbed van Alice. Inmiddels kwam ook de rest van het team op de camping aan en was het om 13:00 uur tijd om in te zwemmen. Voor een aantal zwemmers stond er zelfs een serieuze training op het programma. Zonder enige moeite werd er 5.6 kilometer weggetikt.
Er werd goed gezwommen op de eerste dag in Neheim! Veel pr’s en medailles en het weer viel uiteindelijk nog best mee. Ook de twee afsluitende 4×200 meter vrije slag estafettes (heren en dames) werden met overmacht gewonnen. Na deze eerste dag staat Het Y op de tweede plaats in het medaille klassement!
Na het zwemmen had iedereen natuurlijk erg veel honger en was het tijd om de buikjes te vullen. Er was voor ieder wat wils: vegetarische en veganistische pasta, pasta met vlees en pasta met pesto! Het was erg lekker en iedereen heeft goed gegeten. Na het eten werd er nog even ontspannen maar daarna op tijd naar bed want om 06:00 uur de volgende dag moeten de eerste zwemmers al weer in het water liggen om te trainen dan wel in te zwemmen.

 

Zaterdag 18 mei

Neheim2013-4De dag begon vroeg en het beloofde zoals voorgaande jaren ook het geval was weer een erg lange dag te worden. Er werd de hele dag door erg veel gezwommen, door jong en oud werden prestaties neergezet waar iedereen erg trots op kan zijn. Ook de estafettes zwommen weer fantastisch. Aangemoedigd door het hele team zwommen alle estafette-teams boven verwachting goed en gingen zij flink wat teams voorbij. In de middag is er veel tijd waarbij niet gezwommen wordt en op deze momenten ontstaan natuurlijk de leukste verhalen. Zo leerden we iemand op de zaterdag middag een stuk beter kennen. Toen het onderwerp drugs naar boven kwam bleek het namelijk dat we een ware drugskenner onder ons hebben. Dit kleine mannetje uit 2000 bleek er alles over te weten. Gelukkig konden Badr en Leonore alle jonge kinderen weer op het goede spoor brengen door een uitgebreide speech over de gevaren van drugs te vertellen.
Zaterdag avond stond zoals elk jaar het eerste avondeten in het restaurant op het programma. We werden weer verwend met heerlijke schnitzels die er dan ook erg goed in gingen! Bij terugkomst was het al vrij laat dus was het voor de meeste zwemmers meteen tanden poetsen en naar bed. De wat oudere zwemmers dronken nog even wat koffie of thee en kletsen en lachten nog wat alvorens zij ook hun tent in kropen.

Zondag 19 mei

Wat op zaterdag avond al een beetje te merken was, zette zich op zondag volledig door: het werd eindelijk mooi weer! En dat hebben we geweten. Na al de regen en kou van de voorgaande dagen was de zon meer dan welkom en konden de lange broeken en dikke truien worden vervangen door korte broeken en t-shirtjes. Daar waar de sfeer al erg goed was in de regen, kreeg deze nog eens een extra boost door de verschijning van onze gele vriend. Het inzwemmen werd ook meteen een stuk aangenamer en zeker in de middag was het heerlijk in de zon. Er werd buiten gelegen op luchtbedden (met zelfs een heuse date onder een parasol) en er werd veel gebruik gemaakt van het badminton veld. Ook staat de zondag vaak in het teken van het uitwisselen van t-shirts en badmutsen met andere teams. Hierbij waren de Canadezen dit jaar erg populair!

Neheim2013-3Na de afsluitende estafettes waar wederom uitstekend werd gepresteerd, was het tijd voor een van de hoogtepunten van Neheim: De ontgroening van de nieuwe Neheim gangers. Dit  jaar waren er weer flink wat nieuwe zwemmers bij en werden er zelf ook twee nieuwe begeleiders ontgroend: Pierre en Ana-Lara, waarbij Jan-Willem overigens twijfelde aan het feit dat Ana-Lara echt voor het eerst als begeleider mee was. Na een verbroederende wandeltocht naar het restaurant (de groentjes werden met handen en voeten aan elkaar vastgebonden) ging de ontgroening in de eetzaal nog even door. De nieuwe Neheim gangers dienden zich voor te stellen aan de andere leden door als geblindeerde kruiwagen de aangewezen y-leden op te sporen. Toen deze georganiseerde chaos zijn einde had gevonden, werden de groentjes nog officieel voorgesteld en was de ontgroening geslaagd. Hierna lekker eten en vervolgens snel terug naar het kamp want de laatste avond stond op het programma. Voor de ene betekende dit lekker ontspannen en gezellig een film kijken, voor de ander werd het een geweldig feest in de feesttent. De avond bleef nog lang onrustig want het feest bleef doorgaan tot in de late uurtjes.

Maandag 20 mei

En toen was het weer tijd om te gaan. Zoals het weekend begon, zo eindigde het ook: regen. Alle tenten waren nat en de camping plaats was veranderd in een modderbad. Na snel wat gegeten te hebben werden de tenten dan ook snel ingepakt en werd er gedag gezegd en de begeleiding bedankt voor hun goede zorgen.
Het was weer een geweldig jaar waarbij de geweldige sfeer en het grandioze clubgevoel van het Y ervoor zorgde dat het, zelfs met een paar dagen regen, een top weekend is geworden!

Tot volgend jaar!

Meer foto’s van Neheim 2013? Klik hier

About the Author