Ramon Raak en Sam Boorsma maken debuut in Eredivisie tegen regerend landskampioen UZSC

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van het Y in de Eredivisie aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC in Utrecht. Gezien de stand van beide teams in de competitie werd er geen enerverende wedstrijd voorspeld, temeer UZSC nog recentelijk met 10 – 31 van ZVVS had gewonnen.

Het Y kwam door omstandigheden spelers te kort. Coach Giuseppe Puglisi zag daarmee de kans schoon om talenten Ramon Raak en Sam Boorsma hun debuut te laten maken op het hoogste niveau. Beide jongemannen speelden minuten mee tegen spelers die uitkomen voor het Nederlandse waterpoloteam.

Wat een walk over leek te worden bleef lang een gelijkwaardige match. De eerste periode werd afgesloten met 1 – 0, vooral omdat het Y respect leek te hebben voor de tegenstander bij het afmaken van kansen. De 2e periode kwam UZSC wat meer op gang en liet het Y wat meer ballen door. Het eerste doelpunt dat het Y maakte in de 3e periode werd, onder verbazing van vriend en vijand, niet toegekend door de scheidsrechter. UZSC wist uit de commotie die daaruit ontstond wél een doelpunt te maken. Het Y had de gang naar het doel echter gevonden en maakte er vervolgens nog twee. De 6 – 2 die op het bord stond, had 5 – 3 moeten zijn; een score die de wedstrijd op dat moment een ander beeld had gegeven. Eerlijk is eerlijk, UZSC was de betere partij, en het Y kwam verder niet dichterbij een overwinning. De eindstand, 12 – 3, is, ook gezien het wedstrijdverloop, voor het Y geen score om zich voor te schamen tegen een tegenstander van dit kaliber.


field IMG_1600

Doelpunten Y: Jerry Geldof 2, Tom van Essen 1.

About the Author