Doe mee met de Clubkampioenschappen op 25/26 november 2023

Nog heel eventjes geduld, op zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 worden de Clubkampioenschappen van Het Y gezwommen in het Noorderparkbad. En iedereen, met een zwemdiploma én lidmaatschap bij Het Y, mag meedoen. Je kunt je opgeven via het formulier in de uitnodiging die door het wedstrijdsecretariaat is verstuurd.

Op zaterdagochtend 25 november worden de programmanummers 1 tot en met 12 gezwommen. Op zondagmiddag 26 november staan de programmanummers 21 tot en met 34 op het programma. Uiteraard zijn ook ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van harte welkom om vanaf de tribune de zwemmers te komen aanmoedigen.

Leeftijdscategorie
Er zijn aparte programmanummers voor startvergunninghouders en zwemmers die nog geen startvergunning hebben. Op elke afstand zijn er per leeftijdscategorie medailles voor de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast wordt er per leeftijdscategorie ook een totaalklassement gemaakt, waarbij de tijden van de 5x100m (of bij de minioren 4×100 + 50m) bij elkaar worden opgeteld. Ook voor de totaal-clubkampioenen zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3. Je kunt bij dit klassement alleen een prijs winnen als je alle vijf de afstanden hebt gezwommen. De junioren en oudere zwemmers zwemmen ook de 50m vrije slag. De snelste 6 dames en heren zullen in de finale uitmaken wie sprint clubkampioen 2023 wordt.

Op zondagmiddag worden de clubkampioenschappen traditiegetrouw afgesloten met een familie-estafette 4x 25 meter. Teams kunnen worden gevormd door leden van échte families, maar ook bijvoorbeeld een vriendengroep of baangenoten kunnen een “gelegenheids-familie” vormen en meedoen. Meer informatie en aanmelden staat in de onlangs verstuurde e-mail.