Algemeen Bestuur

Het algemeen bestuur wordt gekozen op de Algemene Ledenvergadering (ALV) en bestaat uit tenminste vijf meerderjarige leden. De voorzitter wordt in functie gekozen en het Algemeen Bestuur verdeelt zelf de overige functies, waaronder die van penningmeester en secretaris. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen het dagelijks bestuur. Het bestuur wordt aangevuld met algemene bestuursleden.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen dan kan je het best contact opnemen met de secretaris via secretaris@het-y.nl. De secretaris kan je vraag beantwoorden of doorsturen naar de juiste persoon binnen onze vereniging.

Het algemeen bestuur is bereikbaar via bestuur@het-y.nl

Benno Breeuwer – Voorzitter
Toen ik tien jaar oud was begon ik met wedstrijdzwemmen bij De Waterratten in Haarlem (nu ZV Haerlem) en kort daarna begon ik met waterpolo. In 1983 werd ik lid van Het Y, speelde jarenlang in het eerste en gaf training aan de herenselectie. Nu volg ik zwemtrainingen bij de trimzwemmers.
Van 2000 tot 2010 was ik voorzitter van de waterpolocommissie. De sport en het Y in het bijzonder ligt mij na aan het hart. Vandaar dat ik mij, toen het bestuur een voorzitter zocht, mij kandidaat heb gesteld. En dat doe ik sinds 2018 met veel plezier.
Mijn ambitie als voorzitter is om de club (in brede zin) toekomstbestendig te houden. Ik vind persoonlijk dat Amsterdam een topclub waardig is, maar wil daarnaast ook voor de recreatiesport voldoende mogelijkheden bieden. In mijn ogen is een toekomstvisie van groot belang om de stabiliteit van de vereniging te waarborgen.
In het belang van de zwemsport in het algemeen en die van het Y in het bijzonder zoeken we in dat kader de samenwerking met de andere Amsterdamse zwemclubs, de gemeente en de KNZB.
In mijn dagelijks leven ben ik rector op het Montessori Lyceum Flevoland te Almere.

Bernard Lemmens – Penningmeester


Milou Zandvliet – Secretaris
In 2014 ben ik komen waterpoloën bij het Y in dames 2, waar ik nog steeds met veel plezier speel. Bij DWT in Haarlem ben ik begonnen met polo en hiervoor heb ik bij TriVia in Groningen gespeeld. Sinds 2018 help ik mee met het organiseren van ons mooie IWTA toernooi.

In het dagelijks leven ben ik Business Intelligence consultant bij Magnus.


Cathelijne Hermans – Algemeen bestuurslid
Mijn dochter is drie jaar geleden begonnen met wedstrijdzwemmen bij Het Y. Ook ik raakte snel betrokken bij de vereniging, eerst als tijdwaarnemer bij wedstrijden en sinds ruim een jaar in het bestuur.

Dit jaar is ook mijn oudste zoon begonnen bij startblok en hij gaat volgend seizoen waterpoloën. Zelf probeer ik elke week minstens één keer te zwemmen. We zijn dus zowel in als buiten het water flink actief.

In het dagelijks leven ben ik consultant bij Royal HaskoningDHV op het gebied van mobiliteit.

Ik lever graag mijn bijdrage aan de vereniging en vind het mooi om deel uit te kunnen maken van de grote groep vrijwilligers die Het Y draaiend houdt.

Michiel Vervoort – Algemeen bestuurslid
Al van jongs af aan zwem ik. Ik begon daarmee bij AZ&PC De Meerkoeten in Abcoude, waar ik wedstrijdzwemmen en waterpolo speelde, en sinds 2015 ben ik lid van Het Y. Mijn grote droom was het IJsselmeer over te zwemmen en dat is in 2017 gelukt.

Sinds 2018 ben ik lid van het bestuur van Het Y, omdat een vereniging wordt gevormd door haar leden en het credo “met elkaar, voor elkaar” voorop staat. Iedereen doet dat op zijn manier en ik zit daarom in het bestuur van Het Y, namens de wedstrijdzwemmers.

In het dagelijks leven ben ik sportondernemer in Amsterdam en docent Sportkunde. Met het bedrijf organiseren we veel outdoor en watersport activiteiten voor kinderen en daarnaast ook evenementen en sportprogramma’s voor scholen en universiteiten. Als docent Sportkunde breng ik mijn kennis en ervaring van de sport over op studenten die zich gaan richten op een toekomst in de sport in combinatie met leefstijl, gezondheid en welzijn. Ik houd heel erg van de buitensport en dat combineer ik met mijn liefde voor zwemmen. Daarom houd ik met name van open water zwemmen, want dat is iedere keer een fantastische ervaring en avontuurlijk om zo dicht in de natuur te zijn.

Brigitte Boswinkel – Algemeen Bestuurslid
Mijn dochter traint zo’n drie keer per week bij Het Y en door haar ben ik betrokken geraakt bij de vereniging. Vooral als haal-en brengmoeder. Naar wedstrijden, trainingsweekenden of naar Neheim (Duitsland). Samen met haar heb ik twee keer de Open Water race gezwommen in de Gaasperplas en volgende keer wil ik die borst crawlend doen, vandaar dat ik de borstcrawlcursus volg.

Eind 2020 ben ik toegetreden tot het bestuur van Het Y, met communicatie en pr in mijn portefeuille.

Ik werk als coördinator van het Kinderrechtencollectief.

Voorzitter
Benno Breeuwer
Secretaris
Milou Zandvliet
Penningmeester
Bernard Lemmens
Algemeen lid
Cathelijne Hermans
Algemeen lid
Michiel Vervoort
Algemeen lid
Brigitte Boswinkel
bestuur@het-y.nl