Algemeen Bestuur

Het algemeen bestuur wordt gekozen op de Algemene Ledenvergadering (ALV) en bestaat uit tenminste vijf meerderjarige leden. De voorzitter wordt in functie gekozen en het Algemeen Bestuur verdeelt zelf de overige functies, waaronder die van penningmeester en secretaris. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen het dagelijks bestuur. Het bestuur wordt aangevuld met algemene bestuursleden.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen dan kan je het best contact opnemen met de secretaris via secretaris@het-y.nl. De secretaris kan je vraag beantwoorden of doorsturen naar de juiste persoon binnen onze vereniging.

Het algemeen bestuur is bereikbaar via bestuur@het-y.nl

Benno Breeuwer – Voorzitter
Toen ik tien jaar oud was begon ik met wedstrijdzwemmen bij De Waterratten in Haarlem (nu ZV Haerlem) en kort daarna begon ik met waterpolo. In 1983 werd ik lid van Het Y, speelde jarenlang in het eerste en gaf training aan de herenselectie. Nu volg ik zwemtrainingen bij de trimzwemmers.
Van 2000 tot 2010 was ik voorzitter van de waterpolocommissie. De sport en het Y in het bijzonder ligt mij na aan het hart. Vandaar dat ik mij, toen het bestuur een voorzitter zocht, mij kandidaat heb gesteld. En dat doe ik sinds 2018 met veel plezier.
Mijn ambitie als voorzitter is om de club (in brede zin) toekomstbestendig te houden. Ik vind persoonlijk dat Amsterdam een topclub waardig is, maar wil daarnaast ook voor de recreatiesport voldoende mogelijkheden bieden. In mijn ogen is een toekomstvisie van groot belang om de stabiliteit van de vereniging te waarborgen.
In het belang van de zwemsport in het algemeen en die van het Y in het bijzonder zoeken we in dat kader de samenwerking met de andere Amsterdamse zwemclubs, de gemeente en de KNZB.
In mijn dagelijks leven ben ik rector op het Montessori Lyceum Flevoland te Almere.

Bernard Lemmens – Penningmeester

Cathelijne Hermans – Wnd Secretaris
Mijn dochter is drie jaar geleden begonnen met wedstrijdzwemmen bij Het Y. Ook ik raakte snel betrokken bij de vereniging, eerst als tijdwaarnemer bij wedstrijden en sinds ruim een jaar in het bestuur.
Dit jaar is ook mijn oudste zoon begonnen bij startblok en hij gaat volgend seizoen waterpoloën. Zelf probeer ik elke week minstens één keer te zwemmen. We zijn dus zowel in als buiten het water flink actief.
In het dagelijks leven ben ik consultant bij Royal HaskoningDHV op het gebied van mobiliteit.
Ik lever graag mijn bijdrage aan de vereniging en vind het mooi om deel uit te kunnen maken van de grote groep vrijwilligers die Het Y draaiend houdt.

Eric Schaaphok – Algemeen Bestuurslid
Mijn zwem- en polo-leven ben ik in Hilversum begonnen bij eerst HZC en later HZC/De Robben. Later
heb ik nog een paar jaar polo gespeeld bij de Potvis in Laren en in 1978 overgestapt naar USwaterpolo (en zwemmen), de wedstrijdafdeling van de Universiteit van Amsterdam.
Nu ben ik sinds 1998 lid van Het Y. Ik heb gespeeld in Heren 3 tot en met 6, maar toen ik zestig werd vond ik het wel genoeg. Momenteel ben ik nog actief als trimzwemmer bij Donald. Ik ben vele jaren aanvoerder geweest van het Herenteam en daarnaast heb ik zes jaar in de waterpolocommissie gezeten.
Naast het zwembad doe ik ook graag nog wat aan tennissen, zeilen, lekker eten en lezen.
Ik heb het afgelopen jaar zitting (gehad) in de werkgroepen ‘Nieuw Zwembad’ en ‘Statuten en HHR’.
Ik woon in Amsterdam met vrouw en mijn twee zonen, en ik werk bij Ymere, de woningcorporatie.

Eline Antonissen – Algemeen Bestuurslid
Ik kom oorspronkelijk uit een dorp in de buurt van Rotterdam, maar woon sinds mijn studententijd in Amsterdam. Sinds 2017 ben ik lid van de waterpolo afdeling van zwemvereniging het Y en speel sinds die tijd in het eerste dames team.
Ik ben inmiddels afgestudeerd bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Doordeweeks werk ik vier dagen bij Quin als interne project manager en één dag als fysiotherapeut bij GoFysio. In het seizoen 2018/2019 & seizoen 2019/2020 heb ik mijzelf voor de club ingezet als scheidsrechter.  Ik wil mijn binding met de club versterken door een functie te vervullen binnen het bestuur. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan het huidige en toekomstige beleid van onze club.

Willem Jongen – Algemeen Bestuurslid
Toen ik zeven jaar was begon ik met zwemmen bij De Roersoppers, Midden-Limburg. Ik heb econometrie gestudeerd in Tilburg en ben daarna aan de slag gegaan als Risk Consultant bij Triple A – Risk Finance, in Amsterdam. Toen ik begon met werken, hier in Amsterdam in 2016, heb ik ook de overstap van zwemclub gemaakt en ben ik lid geworden bij Het Y.
In mijn vrije tijd doe ik nog aan wielrennen en hardlopen naast het zwemmen, volg ik de Formule 1 en ben ik een fervent bordspellen-speler.
Ik deed nog niets binnen de zwemclub, maar plukte wel de vruchten als lid van het werk dat alle andere vrijwilligers doen voor deze club. Toen er een positie vacant kwam in het bestuur, leek het mij als oudere, maar nog steeds actieve zwemmer het juiste moment om mij aan te melden als bestuurslid. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen in het ervoor zorgen dat vele anderen dezelfde hobby als ik, namelijk zwemmen, zorgeloos kunnen blijven doen.

Brigitte Boswinkel – Algemeen Bestuurslid
Mijn dochter traint zo’n drie keer per week bij Het Y en door haar ben ik betrokken geraakt bij de vereniging. Vooral als haal-en brengmoeder. Naar wedstrijden, trainingsweekenden of naar Neheim (Duitsland). Samen met haar heb ik twee keer de Open Water race gezwommen in de Gaasperplas en volgende keer wil ik die borst crawlend doen, vandaar dat ik de borstcrawlcursus volg.
Eind 2020 ben ik toegetreden tot het bestuur van Het Y, met communicatie en pr in mijn portefeuille.
Ik werk als coördinator van het Kinderrechtencollectief.

Voorzitter
Benno Breeuwer
Penningmeester
Bernard Lemmens
Wnd Secretaris
Cathelijne Hermans
Algemeen lid
Brigitte Boswinkel
bestuur@het-y.nl
Algemeen lid
Willem Jongen
Algemeen lid
Eline Anthonissen
Algemeen lid
Eric Schaaphok