3 deelnemers aan Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

Twee deelneemsters en 1 deelnemer. Bas Martelhoff is al een “oudgediende”, maar onze twee dametjes – Aphrodite Cival en José Bijl – waren debutanten. Bas is geboren in 1999 en José en Aphrodite in 2001.[do action=”insert-featured-image”/]
Daphne Martens was vrijdagmorgen al heel vroeg op pad, niet naar haar werk, maar naar het Sloterparkbad. Om 8.00 uur was n.l. al het inzwemmen.

Aphrodite was meteen aan de beurt. Zij was wel erg nerveus, maar een 1ste start op een Ned. Kampioenschap is ook niet niets en dan zo heel vroeg.
Zij bleef wel iets boven haar beste tijd. Zij werd 10de.
Bas was daarna aan de beurt op de 200m. rugslag. Hij verbeterde zijn P.R. met 0.85 sec. Hiermee werd hij 13de. Bas ging op prog. 12 van start op de 50m. vrije slag. Hij kon zijn beste tijd niet verbeteren.

Zaterdagmorgen was alleen Bas aan de beurt. Hij deed het stuk beter dan de vrijdag. Op de 200m. vrije slag haalde hij bijna 3 seconden van zijn tijd af. Het leverde hem een 11e plek op. Op de 200m. wisselslag haalde hij liefst 4 seconden zijn P.R. naar beneden. Het werd een 12e plek.

Zaterdagmiddag hadden Bas en Aphrodite een heel groepje toeschouwers. Erg leuk.
Goede prestaties. Bas haalde zijn P.R. op de 100m. rug bijna 1 seconden naar beneden. Hiermee werd hij 10e. Toen was de beurt aan Aphrodite op de 200m. vrije slag. Met meer dan 3 seconden beterde zij haar tijd.
Zij werd hiermee 13e. Op de 200m.wisselslag werd zij zelfs 10de met weer een tijdsverbetering.

Zondagmorgen moest José Bijl het spits afbijten op de 100m. schoolslag. Dat deed zij heel behoorlijk gezien haar eerste N.J.K. en ook zij moest erg vroeg op de dag starten. Zij bleef iets boven haar beste tijd. Zij werd 14e in haar leeftijdsgroep.
Bas ging van start op de 100m. vrije slag. Hij dook voor de eerste keer onder de 0.59.00 sec. Het leverde hem een 8ste plaats op.

Zondagmiddag was de laatste start voor Aphrodite Cival op de 100m. vrije slag. Haar slotafstand was prima. Zij kwam met 1.09.00 uit de bus. Een verbetering van liefst 1.79 sec.

Van de elf starts kwamen er 8 persoonlijke records te voorschijn. Dat is een heel goed resultaat.
Daphne kan tevreden, maar waarschijnlijk doodmoe van het lange weekend, richting huis.
Een pluim voor haar is zeker op zijn plaats.

Het is nog even wachten op de officiële uitslagen.

About the Author